Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale la un an de la lansare

Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI) în colaborare cu Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) au organizat un eveniment cu semnificație dublă, sărbătorirea Zilei Internaționale a Programatorilor, cât și împlinirea unui an de la lansare a ACETI.

La eveniment au participat atât reprezentanții partenerilor din mediul academic, cât și reprezentanții Primăriei municipiului Bălți.

Președintele ACETI Ion Bodrug, a subliniat că ACETI timp de un an a reușit să organizeze aproximativ 40 de activități cu implicarea a 50 instituții de învățământ din municipiul Bălți și zece raioane din regiunea de nord a țării cu o participare de aproape o mie de persoane pasionate de IT, din care mai mult de 70% sunt tineri liceeni, elevi de la instituții profesional tehnice și studenți USARB.

Activând doar un an, ACETI a reușitr să se afirme ca inițiator pentru multe activități cu impact care implică dezvoltarea domeniului de tehnologii inovaționale în orașul Bălți și regiunea de nord a țării.

Viorica Postilache, directoarea Nord Press Club, a venit cu un mesaj de salut pentru comunitatea IT, menționând importanța acestui domeniu pentru majoritatea sferelor de activitate social-economice, inclusiv jurnalismul. A fost dat un exemplu de colaborare între ACETI, Nord Press Club și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți prin obținerea de susținere financiară în baza proiectului susținut de Ambasada SUA, care constă în amenajarea unui studiou de jurnalism în cadrul USARB.

Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale reunește reprezentanți ai companiilor IT din municipiul Bălți, în vederea dezvoltării domeniului inovațiilor în inginerie și tehnologiilor digitale în Republica Moldova, în mod special în regiunea de nord țării.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *