Învață engleza altfel

Zeci de studenți de la USARB au avut ocazia să fie în rolul unor nativi englezi utilizând în procesul de învățare a limbii engleze metode mai puțin tradiționale.

Dorința- punctul de pornire a tuturor realizărilor, iar înfăptuirea lucrurilor cu plăcere duce la vizualizarea dorinței și asigură certitudinea că se va îndeplini. Pasiunea este partenerul perfect al unui învingător, pentru că nu contează atât de mult ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci. Ce-ți poți dori mai mult decât să faci ceea ce îți aduce o adevărată împlinire sufletească. 

Activitatea ”It’s raining idioms”,organizată de către Angela CĂLĂRAȘ, lector universitar la catedra  de limbă engleză și germană în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți  a simulat o călătorie imaginară spre Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, descoperind expresiile frazeologice ale acestor doua culturi.

În cadrul acestei activități, studenții au acumulat cunoștințe benefice pentru studiul limbii engleze, întrucât au practicat unitățile frazeologice întrebuințate de către englezii nativi. Totodată, studenții au abordat într-un mod eficient și atrăgător utilizarea unor instrumente tehnologice ce au asigurat o gamă largă de activități, nuanțând frumusețea culturala engleză. Aplicația StdyStack și Kahoot au valorificat abilitățile studenților, ajutându-i să memoreze informații într-un mod distractiv și util, stimulând astfel implicarea activă a acestora.

Activitatea a mai cultivat spiritul de a acționa constant pentru realizarea scopurilor mul-dorite pentru a deveni un om împlinit și realizat sufletește.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *