În cadrul Universității de Stat „ Alecu Russo” din Bălți a fost inaugurat un laborator pentru studenții de la jurnalism

Studenții de la jurnalism își vor desfășura orele practice într-un laborator dotat cu calculatoare multimedia, camere de luat vederi și softurile necesare pentru elaborarea reportajelor și a emisiunilor, iar tinerii interesați de acest domeniu vor putea învăța această meserie. Evenimentul de inaugurare a laboratorului s-a desfășurat  online.

În cadrul acestui laborator zilnic peste 25 de tineri vor fi instruiți cum să realizeze corect produse mediatice și vor însuși meseria de la jurnaliști cu experiență.  

Proiectul „Laboratory for journalists”, este finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și implementat de Asociația „Nord Press Club” în parteneriat cu Universitatea de Stat „ Alecu Russo” din Bălți și Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale.

Tyler Beebout, ofițerul de presă al Ambasadei SAU în Republica Moldova, prezent la eveniment a menționat importanța acestui proiect care este menit să ajute jurnaliștii din regiunea de nord a țării să-și îmbunătățească abilitățile. Mai mult, reprezentantul Ambasadei SUA a declarat că Statele Unite ale Americii vor susține în continuare media independentă din țara noastră.  

Natalia Gașițoi, rectorul  Universității de Stat „ Alecu Russo” din Bălți a subliniat că datorită acestui proiect tinerii care aleg să studieze jurnalismul sau sunt pasionați de jurnalism vor putea învăța cum să facă reportaje și emisiuni.   

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *