MoJo și Social Media au fost temele discutate în cadrul unui trening desfășurat în laboratorul pentru jurnaliști de la USARB

Ce reprezintă Social Media și cum utilizăm rețelele sociale în jurnalism, dar și  ce presupune Mobile Journalism au aflat studenții USARB și tinerii pasionați de jurnalism în cadrul unui  trening organizat de Asociația Nord Press Club. Activitatea s-a desfășurat în Laboratorului pentru jurnaliști.

Întrebări aflate în topul discuțiilor la training-ul Social-Media și MoJo au fost cele care au ținut de modalitatea de ambalare a știrilor plasate pe rețelele de socializare și ce tehnici utilizăm ca să atragem mai mulți cititori.

Mobile Journalism este o metodă tot mai des utilizată de reporterii din Republica Moldova în elaborarea știrilor. Jurnaliștii folosesc dispozitive electronice portabile pentru a aduna, edita și distribui materialele într-un timp cât mai scurt. Tinerii care au participat la acest trening au rămas impresionați de acest domeniu.

Acesta este a doua instruire desfășurată în cadrul Laboratorului pentru jurnaliști. Astfel de activități vor fi desfășurate și pe parcursul lunii octombrie.

Instruirile sunt efectuate în cadrul proiectului „Laboratory for journalists” implementat de Asociația „Nord Press Club” în parteneriat cu Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți şi finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *