Calendar istoric – 1 octombrie

În 1971 Roy Oliver Disney a inaugurat parcul de distracții Walt Disney World Resort de lângă Orlando, Florida, în onoarea fratelui său decedat, Walt Disney.

Astăzi este Ziua Internațională a Cafelei

Este o ocazie folosită pentru a promova și sărbători cafeaua ca băutură, prin evenimentele care au loc acum în locuri din întreaga lume. Prima dată oficială a fost 1 octombrie 2015, așa cum a fost convenit de Organizația Internațională a Cafelei  și a fost lansată la Milano.

Această zi este, de asemenea, utilizată pentru a promova cafeaua din comerțul echitabil și pentru a crește gradul de conștientizare a situației dificile a producătorilor de cafea. În această zi, multe companii oferă cani de cafea gratuite sau reduse. Unele companii împărtășesc cupoane și oferte speciale cu urmăritorii lor fideli prin intermediul rețelelor sociale.

Unele companii de felicitări vând felicitări de Ziua Națională a Cafelei, precum și cărți electronice gratuite.

Tot In această zi  s-a născut: Vasile Demetrius(1878), poet, prozator și traducător român.

Vasile Demetrius s-a născut în Șcheii Brașovului, Austro-Ungaria, București. A fost un scriitor, poet, prozator și traducător român.

A fost director al colecțiilor de cărți Căminul (1916), Biblioteca pentru toți (1923). Printre operele sale se remarcă Tinerețea Casandrei,Canarul mizantropului, Trepte rupte,Cântăreața etc.

In 1684 a murit: Pierre Corneille, dramaturg francez, creatorul tragediei clasice în Franța (n. 1606)

Pierre Corneille s-a născut la Paris. A fost un scriitor francez, unul dintre cei trei mari dramaturgi francezi ai secolului al XVII-lea, alături de Molière și Racine. Supranumit „fondatorul tragediei franceze”, Corneille a produs piese timp de aproape 40 de ani.

Printre operele sale se numără Mélite (prima lucrare, comedie), Le Menteur, La Mort de Pompée, Théodore etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *