Calendar istoric – 5 octombrie

Iar în 1962 Membrii trupei The Beatles au lansat primul lor hit în Anglia, Love Me Do

he Beatles a fost unul dintre grupurile a cărui muzică a fost cea mai influentă pentru Era Rock care a urmat. Grupul a fost alcătuit din John Lennon (vocal, chitară ritmică), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) și Ringo Starr (baterie).

Tot în această zi s-a născut Kate Winslet(1975 ), actriță britanică

Deși a jucat multe personaje de-a lungul carierei, probabil este cel mai bine cunoscută pentru performanțe ca Juliet Hulme în Heavenly Creatures (1994), Rose DeWitt Bukater în filmul Titanic (1997), și Clementine Kruczynski în Strălucirea eternă a minții neprihănite (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) (2004).

Este câștigătoare a unui premiu BAFTA și Grammy. A câștigat un Premiu Oscar pentru Cea mai bună actriță, în 2009 pentru rolul Hanna Shmitz din filmul Cititorul (The Reader), și a fost nominalizată de alte cinci ori. La vârsta de 22 de ani, ea a doborât recordul ca fiind cea mai tânără persoană care a primit două nominalizări la Oscar, iar în prezent este cea mai tânără persoană care a primit 5 nominalizări.

Ziua profesorului (UNESCO) (din 1994)

În mai multe țări, Ziua profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice. În unele dintre ele ziua este sărbătorită la sfârșitul săptămânii, în timp ce în altele este celebrată într-o zi lucrătoare. Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie.

Tot în această zi a murit Steve Jobs, CEO-ul companiei Apple Inc. (n.1955)

IMG_256

Steven Paul Jobs (n. 24 februarie 1955 – d. 5 octombrie 2011)a fost cofondatorul și CEO-ul (directorul general) al firmei Apple Computer, precum și CEO al firmei Pixar, până la achiziția acestui studio de animație de către compania Disney. A fost cel mai mare acționar al companiei Disney și membru în consiliul de directori ai Disney. Steve Jobs este considerat ca fiind unul dintre cele mai influente personaje atât din industria calculatoarelor cât și în industria divertismentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *