/VIDEO/ Salvatorii din nordul țării au fost instruiți în domeniul lucrărilor de căutare – salvare în mediul urban

Salvatorii din nordul țării au susținut o testare în domeniul lucrărilor de căutare – salvare în mediul urban. Examenul a fost desfășurat în baza unui exercițiu de teren organizat pe un poligon improvizat într-o clădire cu mai multe etaje din municipiul Bălți.

Salvatorii și-au testat cunoștințele și deprinderile noi însușite la cursurilor de instruire în cadrul proiectului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei – „Polish Aid”. 

După mai multe ore de prelegeri teoretice și practice angajații IGSU au demonstrat abilitățile la efectuarea lucrărilor de  stabilizare a construcțiilor avariate, evaluare a structurilor de rezistență, stabilizarea elementelor de construcție din lemn, tehnici de tăiere și secționare a metalului prin utilizare a echipamentului specializat fiind necesare pentru realizarea misiunilor de căutare – salvare în urma  cutremurului, inundațiilor, precum și accidentelor tehnogene.

Salvatorii moldoveni au fost instruiți de experți competenți polonezi prin intermediul Organizației iHELP conform standardelor internaționale. Cursul desfășurat a avut drept scop pregătirea salvatorilor din echipa USAR Moldova (Urban Search and Rescue)  la desfășurarea operațiunilor complexe  de căutare salvare urbană, conform standardelor europene, în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de căutare și salvare în conformitate cu standardele internaționale ca element de reducere a riscului de dezastre în Moldova”.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *