Calendar istoric –12 noiembrie
În această zi, în 1840 s-a născut Auguste Rodin, sculptor și grafician francez (d. 1917)

A fost un sculptor, grafician și pictor francez în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Rodin a revoluționat limbajul sculpturii, făcându-l capabil să exprime adevărul uman, pornind de la experiența directă.
Prin atelierul lui au trecut mulți sculptori, printre care Antoine Bourdelle, Charles Despiau, Aristide Maillol. În 1907, aici a lucrat și Constantin Brâncuși, care, părăsind atelierul după numai câteva luni, și-a justificat plecarea spunând: „Nimic nu se poate înălța la umbra marilor arbori!”
Astăzi este Ziua Internațională Happy Hour

Scopul acestei sărbători neoficiale este de a profita de avantajele conceptului de happy hour la barul, restaurantul sau cafeaneaua favorite.
Termenul de happy hour (ora veselă) este folosit pentru a face referință la acel interval orar din timpul unei zile când localurile oferă mâncare și băutură la prețuri reduse. Deși, în general, conceptul era mai popular în rândul barurile, care aveau promoții la băuturi, iată că și restaurantele au prins gustul happy hour și oferă aperitive sau desert la prețuri reduse. De obicei, happy hour înseamnă să cumperi două produse (cocktail, băutură, aperitiv) pentru prețul unuia.
Cu toate că acest concept este foarte popular în Statele Unite al Americii, alte țări au interzis organizarea de happy hours pentru a nu încuraja bețiile și alcoolismul.
În această zi, în 1857 s-au introdus în Moldova timbrele poștale

Imprimate cu un cap de bour, vechea stemă a Moldovei, astăzi unele dintre cele mai valoroase mărci poștale din lume.
Iar în această zi, în 1869 a murit Gheorghe Asachi, scriitor român (n. 1788)

A fost un poet, prozator și dramaturg român, de origine armeană, care s-a născut la Herța, în nordul Moldovei (azi în Ucraina).
A fost îndrumător cultural în domenii diverse: teatru, școală, presă, activitate tipografică. Asachi a fost și unul din întemeietorii Academiei Mihăilene. A publicat prima gazetă românească din Moldova, Albina Românească (1829). A organizat primele reprezentații teatrale în limba română (1816) și Conservatorul filarmonic-dramatic (1836) din Iași.
Traduce și adaptează piese de teatru străine. În poezie, abordează toate speciile: ode, elegii, sonete, imnuri, fabule, meditații, balade. Versifică legendele istorice Dochia și Traian, Ștefan cel Mare înaintea Cetății Neamț. A scris și nuvele istorice (Dragoș, Petru Rareș, Rucsandra Doamna ș.a.), care au constituit sursa de inspirație pentru nuvelele lui Costache Negruzzi.