Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei a oferit 11 burse elevilor și studenților din Bălți

11 tinerii din Bălți care au obţinut rezultate bune la învăţătură şi provin din familii sărace au primit burse de la Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei. Ceremonia de înmânare a diplomelor și a burselor a avut loc la biblioteca Universității de Stat din Bălți.

Beneficiari sunt tinerii care au obţinut rezultate bune la învăţătură şi provin din familii sărace.

Bursa Mitropolit Visarion Puiu, în valoare de 850 de lei, a fost oferită la 4 studenţi şi 7 elevi din mai multe instituţii de învăţământ din Bălţi.  Tinerii spun că sunt impresionaţi de acest gest făcut de Episcopia din Bălţi. 

Mitropolia Basarabiei a instituit în acest an două burse, Mitropolit Visarion Puiu şi Mecena Vasile Stroescu, în contextul Anului Omagial al Pastoraţiei Părinţilor şi Copiilor şi Anului Comemorativ al Filantropilor Ortodocşi Români declarat în cadrul Patriarhiei Române. 

Episcopia de Bălţi va oferi, săptămâna viitoare, încă 10 burse Mecena Vasile Stroescu, în valoare de 700 de lei fiecare, elevilor cu rezultate bune la învăţătură. 

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *