Săptămâna tineretului în municipiul Bălți

Cu prilejul Săptămânii tineretului în municipiul Bălți, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți a desfășurat o serie de activități, care au încadrat cei mai activi studenți a instituției. Astfel, perioada 3-12 noiembrie s-a remarcat prin activismul și etuziasmul studenților.

Viața de student este asociată cu cea mai frumoasă etapă din viața fiecăruia, fiind însoțită de diverse evenimente și amintiri care contribuie la formarea unei personalități cu un character ferm însoțit de valori demne de urmat, ghidată după acest principiu, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și-a implicat studenții într-o varietate de activități.

  În data de 3 noiembrie, Centrul Științific Studențesc al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți cu suportul Autoguvernării Studenților USARB a desfășurat primul concurs tematic InfoTEAM din acest an.

În cadrul concursului s-au format 2 echipe a câte 5 participanți: echipa Ingenioșii și echipa Info Students. Studenții au avut parte de câteva probe, au avut șansa să-și demonstrzeze cunoștințele în domeniul informaticii generale, să cunoască lucruri noi și să petreacă plăcut și util timpul. În pofida faptului că studenții erau cu măști, ei s-au  străduit să organizeze timpul eficient.

În data de 4 noiembrie, Centrul Educațional-Cultural al ASUSARB, a organizat activitatea culturală ¡Bienvenidos a España! pentru toți doritorii de a studia elementele culturale spaniole.

Obiectivul general al activității a constat în îmbogățirea propriei competențe interculturale prin accesul la diversitate culturală și anume la cultura spaniolă.  Studenții au efectuat o călătorie imaginară către Spania, descoperind aspectele unice ce sunt împărtășite de această cultură.

 În data de 5 noiembrie, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţie, Psihologie şi Arte a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi a organizat un FlashMob cu genericul: ,, Nu eşti niciodată prea bătrân pentru a deveni mai tânăr! „
Dimineaţa studenţii au fost întâlniţi cu mesaje motivaţionale pentru a le creea o dispoziție plăcută de a merge mai departe cu gândul că sunt tineri şi au vise care trebuie realizate.
Pe parcusul zilei, studenții, au încerat să demonstreze că anume această perioadă plină de farmec, când sufletele sunt cuprinse de acea dragoste divină, simț că fiind tineri pot face lucruri mărețe.

În data de 10 Noiembrie, Centrul Educațional-Cultural al Universității de de Stat „Alecu Russo” din Bălți a desfășurat Clubul de Lectură destinat iubitorilor de carte.

În cadrul activității, studenții și-au invitat ascultătorii în lumea imaginară trăită de protagoniștii operelor preferate.

Operele menționate au fost: “Povestea mea” de Michelle Obama; “Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov; “La cinci pași de tine” de Rachael Lippincott, Mikki Daughtry și Tobias Iaconis; “Oamenii Fericiți citesc și beau cafea” și “Viața e ușoară”  nu-ți face griji de Agnes Martin- Lugand.

Premiza principală a acestei activități a constat în promovarea rolului benefic al Lecturii în rândul studenților.

Iar în data de 12 Noiembrie, studenții USARB au beneficiat de o instruire a utilizării instrumentelor de verificare a datelor și a modului de utilizare a rețelelor de socializare ca sursă de informare. Activitatea a fost organizată de către Laboratorul pentru jurnaliști din cadrul Universității de de Stat „Alecu Russo”.
Chiar şi în timpul pandemii, universitate este plină de viaţă, un loc sfânt unde inima prinde aripi, sufletul cunoaște vocea înțelepciunii, iar tot ce-i mai frumos rămâne etern în noi.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *