În urma incendiului de la Piatra Neamț, toate spitalele din Moldova vor fi evaluate din punct de vedere anti-incendiar

În urma incendiului din  Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, autoritățile din Republica Moldova  vor iniția controale în toate instituțiile medico-sanitare din țară.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Ministerului Sănătății. Totodată,  vor fi desfășurate instruiri privind elementele cheie în prevenirea incendiilor și informarea pacienților și personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale.

Potrivit presei din România zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț.

Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Încă trei cadre medicale – un medic și două asistente – au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *