/VIDEO/ Salvatorii și pompierii din țară participă la un curs de instruire a unei autospeciale destinată înălțimilor

Mai mulți salvatori și pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) participă la un curs de instruire practic și teoretic în domeniul realizării lucrărilor de salvare cu utilizarea autoelevatorului.

Până la 12 ianuarie 2021 salvatorii și pompierii vor efectua ore practice în peste 130 de blocuri multietajate din cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău.  Pe parcursul antrenamentelor salvatorii vor obține abilități de utilizare a tehnicii, sistemului de echilibru, acționarea mișcărilor de rotație, utilizarea balustradelor de siguranță, dar și salvarea persoanelor cu ajutorul dispozitivului.

Autoelevatorul  cu braț cotit are cea mai înaltă autoscară din dotarea IGSU. Autospecială este utilizată în misiuni de salvare la clădiri cu înălțimea maximă de 70 de metri.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *