/VIDEO/ 50 de ani de la inaugurarea Palatul Municipal de Cultură din orașul Bălți

Palatul Municipal de Cultură din orașul Bălți aniversează 50 de ani de la fondarea sa. La eveniment a fost prezent Andrei Chistol, Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care a ținut să felicite toate generațiile pentru realizările notorii, dar și promovarea valorilor cultural-artistice autentice.

Oficialul a decernat diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru rezultate remarcabile în activitatea de creație, contribuție la dezvoltarea și promovarea valorilor culturale naționale colectivelor artistice și administrației instituției.

Menționăm că în cadrul Palatului Municipal de Cultură din or. Bălți activează Orchestra de muzică populară „Barbu Lăutaru”, Ansamblul folcloric „Doinița”, Teatrul dramatic „Baștina”, Ansamblurile de muzică și dans popular: „Vîntuleț”, „Flori de tei”, „Miorița”; Formațiile de muzică ușoară: „Orion”,  „Dixieland”, „Folkband”; Ansamblurile de dans modern: „Flagrant”, „Grație”, „Imperiu”, „Galaxy dance”, „Secret”; Studiourile artistice: „Indigo”, „Metronom”, „Menestreli”, „Fashion vizits”, „Do-Re-Mi”;  Cercurile sportive: „Okinava”, „Trenajor”, „Aikido”.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *