Leul moldovenesc împlinește 27 ani: Banca Națională a Moldovei organizează o expoziție online

Istoria și elementele de siguranță ale monedei naționale, rolul acesteia în economie, dar și despre plățile fără numerar în viața de zi cu zi. Toate astea puteți să le urmăriți la evenimentul desfășurat de Banca Națională a Moldovei (BNM), cu prilejul celor 27 de ani de la introducerea monedei naționale.

Evenimentul va începe la ora 14:00, prin platforma ZOOM, și este deschis tuturor doritorilor de a afla curiozități despre bani: istoria și elementele de siguranță ale monedei naționale, rolul acesteia în economie, dar și despre plățile fără numerar în viața de zi cu zi.

În plus, vor fi prezentate monedele comemorative și jubiliare ce vor fi emise în anul curent, dar și o expoziție muzeală de monedă în format virtual din colecția Muzeului Național de Istorie, care va reda circulația monetară pe teritoriul Republicii Moldova începând cu sec. IV.

În final, participanții vor participa la quiz-ul tematic: „Ce știm despre leul moldovenesc”, iar primii cinci câștigători vor fi premiați cu seturi de monetărie.

https://www.bnm.md/ro/content/formular-de-participare-la-evenimentul-online-moneda-nationala-la-27-de-aniDoritorii se pot înregistra la următorul link: https://bit.ly/https://www.bnm.md/ro/content/formular-de-participare-la-evenimentul-online-moneda-nationala-la-27-de-ani

După eveniment, participanții vor primi, la solicitare, un certificat de participare semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Leul moldovenesc a fost introdus în circulație la 29 noiembrie 1993.

“Proiect finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *