Oheiul Vechi- important obiectiv turistic pentru RM

Orheiul Vechi este una din destinațiile de top pentru turiștii care vizitează anual Republica Moldova. Pentru a putea asigura acestora cazare și locuri unde pot lua masa, localnicii au amenajat pensiuni în imagini. 

În cadrul complexului Orheiul Vechi se remarcă cinci obiective, care prezintă un interes deosebit, din punct de vedre științific, dar și muzeografic: Cetatea Getică, Cetatea Medievală, Feredeul, Hanul și Biserica Peștere; de asemenea în malurile Răutului s-au format peșteri mari și mici, săpate în stâncile calcaroase, iar intrarea în rezervație vă va costa doar 10 lei.

Doritorii de a petrece mai multe zile admirând frmusețile obiecivului turistic se pot caza în hotelurile și pensiunile din apropriere, prețurile variind între 690 și 1800 lei pentru o noapte. Iar cei care doresc să procure o amintire materială, o pot face chiar acolo, pe loc aflându-se vânzători care au o varietate vastă de suvenire cu un preț accesibil, începând cu 20 de lei.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *