Calendar istoric –29 noiembrie

În 1899 Se fondează clubul de fotbal FC Barcelona

Imnul oficial al Barcelonei este „Cant del Barça”, scris de Jaume Picas și Josep Maria Espinàs. Spre deosebire de multe alte cluburi, suporterii dețin și conduc Barcelona. Este al doilea cel mai bogat club de fotbal în ceea ce privește veniturile, având o cifră de afaceri anuală de 450 milioane €. FC Barcelona are o îndelungată rivalitate cu Real Madrid, meciurile disputate între cele două echipe fiind cunoscute sub numele de „El Clásico”.

Astăzi este Ziua Internațională a Felicitărilor Electronice (Electronic Greetings Day)

Felicitari de Ziua Felicitărilor Electronice - La mulți ani de Ziua felicitărilor electronice! - mesajeurarifelicitari.com

Cum se sărbătorește această zi? Puteți crea și trimite felicitări electronice familiei și prietenilor. Sunt ușor de făcut, sunt ecologice, sunt GRATIS și ușor de trimis. Nu este nevoie de o ocazie specială pentru a trimite felicitări persoanelor dragi – în fiecare zi puteți trimite o felicitare care să le spună că vă pasă de ei și cât de mult înseamnă pentru dvs.

Iar în 1877, Thomas Edison face o demonstrație cu fonograful pentru prima dată

Fonograful este numele primului aparat utilizat pentru înregistrarea și redarea analogică a sunetelor inventat în 1877 de Thomas Edison.

Ca mediu de înregistrare pentru acest dispozitiv se folosea un cilindru spiralat acoperit cu o foiță de cositor, imprimată în adâncime la viteza de 60 de rotații pe minut. Dezavantajul acestui mediu de stocare era faptul că după câteva ascultări, folia de cositor se rupea sau se tocea. În timp, fonografului i-au fost aduse numeroase îmbunătățiri, astfel că sunetele au fost înregistrate pe un cilindru de hârtie acoperită cu ceară.

În 1899 s-a născut  Emma Morano, supercentenară italiană, deținătoare a titlului de cea mai în vârstă persoană din lume (d. 2017)

A fost o supercentenară italiană, care, înaintea morții ei la vârsta 117 ani și 137 zile, a fost cea mai în vârstă persoană în viață din lume și ultima persoană în viață care s-a născut înainte de anul 1900.

Ea a fost persoana italiană cea mai longevivă înregistrată vreodată, al doilea european cel mai longeviv după franțuzoaica Jeanne Calment, și se află în top 5 cele mai longevive persoane care au trăit vreodată  și care au fost verificate de Gerontology Research Group

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *