Festivalul limbii engleze 2020
Șapte instituții din nordul tării au beneficiat de o altfel de instruire în domeniul limbii engleze, schimbând mediul academic cu cel virtual, aceștia au participat la prima activitate din cadrul Festivalului englez 2020 cu genericul “The American Culture and Civilization Quiz”
Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 28 noiembrie sub îndrumarea lectorului universitar al catedrei de filologie engleză și germană, Ludmila Răciula.
Recunoștința este cel mai nobil sentiment trăit de oameni, manifestând puritatea sufletului și încununând și alte virtuți. Anume valoarea acestui sentiment inegalabil a fost conturat pe parcursul întregii activități. Echipele din Bălți, Soroca, Cupcini, Edineț, Pelinia, Drochia și Otaci, caracterterizate prin dedicare, dorință de autodepășire, disciplină și un puternic spirit de echipă și-au demonstrat cele mai bune abilități, participând la o victorină virtuală dedicată zilei recunoștinței a culturii americane.

Elevii și-au prezentat echipa într-un mod interactiv, menționând elementele simbolice culturale, devenind astfel și ei parte a culturii americane.
În cadrul acestei activități, elevii au acumulat o multitudine de cunoștințe interculturale, sporindu-și interesul și mai mult pentru spațiul american.
Victorina a clasificat echipele participante, oferindu-le locul I, II și III. Astfel echipa The Turkeys a Liceului Teoretic Pelinia a obținut locul I, echipele Hand Turkey a Liceului Teoretic „Constantin Stere” din Soroca, Squanto’s kids a Liceului Teoretic “Dmitrie Cantemir” din Edineț și echipa The Sunflower Kingdom a Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Drochia s-au clasat pe locul II. Locul III a fost acordat echipelor The Black Hats a Colegiului Pedagogic “Ion Creangă” din Bălți și echipei Terra Nova a Liceului Teoretic “Sofia Kovalevskaia” din Cupcini.

Organizarea festivalului englez a devenit deja o tradiție în incinta Universității de Stat Alecu Russo din Bălți, desfășurându-se cu regularitate în fiecare an.
Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.