În ultimele zile, medicii de pe ambulanță au intervenit în peste 15 mii de solicitări

În perioada 23-29 noiembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 15614 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5938 de pacienți, dintre care 743 copii.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 2899 de urgențe cardiologice, inclusiv 40 de cazuri sindrom coronarian acut; 1765 de urgențe neurologice, inclusiv 186 de accidente vasculare cerebrale.

În această perioadă, medicii de pe ambulanță au fost solicitați de către 4637 de pacienți cu urgențe respiratorii. Echipele AMU au deservit 1884 de solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute, dintre care 361 la copii. Ulterior, 833 de pacienți, dintre care 126 de minori, au fost transportați la spital.

Urgențele traumatologice au constituit 946 de solicitări. În urma celor 40 de accidente rutiere produse pe traseele țării, 60 de persoane au avut de suferit. Ulterior, 50 de pacienți, dintre care nouă minori, au fost transportați la spital cu diverse traumatisme.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *