Prima femeie care va arbitra un meci de Liga Campionilor

Franţuzoaica Stephanie Frappart a fost desemnată de UEFA să conducă la centru partida dintre echipa italiană Juventus Torino şi formaţia ucraineană Dinamo Kiev, antrenată de românul Mircea Lucescu, programată miercuri în Liga Campionilor la fotbal, devenind astfel prima femeie arbitru care îşi va asuma această responsabilitate în prestigioasa competiţie continentală, informează  Agense France Presse.

Frappart, care împlinește 37 de ani luna viitoare, a fost prima femeie arbitru care a oficiat la Supercupa Europei anul trecut, la Istanbul.

De asemenea, a condus și finala Cupei Mondiale feminine din 2019 dintre Statele Unite și Olanda și a devenit primul arbitru de sex feminin într-un meci din Ligue 1 când Amiens a jucat Strasbourg în aprilie 2019.

Ea a arbitrat deja primul său meci din Europa League în octombrie, când Leicester City a a dat piept cu Zorya Lugansk.

Stephanie a fost promovată în corpul de arbitri de elită din Franța, după ce a fost nevoită să treacă de aceleași teste fizice pe care le-au susținut și colegii de sex masculin. „Jucătorii nu aleargă mai încet doar pentru că arbitrul este o femeie”, a recunoscut Frappart.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *