Calendar istoric – 3 decembrie

Astăzi este Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

AGORA - Persoanele cu dizabilități constituie 7% din populația țării. La 3  decembrie este marcată ziua lor, la nivel internațional

Semnificația acestei zile reprezintă un prilej de sensibilizare a societății în vederea eliminării stereotipurilor negative și a prejudecăților, în raport cu aceste persoane. În viața de zi cu zi persoanele cu dizabilități se confruntă cu multiple obstacole, dar aceasta nu îi împiedică să realizeze fapte frumoase, acțiuni demne de urmat.

Doar prin eforturile conjugate și colaborare a întregii societăți, persoanele cu dizabilități se vor bucura de toate drepturile omului și libertățile fundamentale ce constituie un aspect primordial pentru demnitatea lor inerentă.

În 1927 a fost lansat primul film cu Stan și Bran, Putting Pants on Philip

Stan şi Bran. Imagini rare: iată cum au îmbătrânit cei doi comici legendari  VIDEO

Stan Laurel și Oliver Hardy cunoscuți în România sub denumirea de „Stan și Bran” au fost un duet celebru de comedie al secolului al XX-lea la începutul epocii clasice al cinematografiei americane. Au activat în perioada 1930–1950. Stanley Laurel a murit în 1965, iar Oliver Hardy în 1957. Au regizat multe comedii, precum La dentist și Chiriașii.

Iar în 1960 s-a născut Julianne Moore, actriță americană

Julianne Moore to receive the Coolidge Corner Theatre's Coolidge Award

Este o actriță și autoare american-britanică. Revista Time a numit-o pe Moore una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume în 2015.

Și-a început cariera cu o serie de roluri de televiziune. Din 1985 până în 1988, a fost obișnuită în telenovela As the World Turns, câștigând un premiu Emmy Daytime pentru interpretarea sa. Debutul ei în film a fost în Tales from the Darkside: The Movie (1990) și a continuat să joace roluri mici în următorii patru ani, inclusiv în thrillerul The Hand That Rocks the Cradle (1992).

Tot în această zi, în 2014 a murit Corneliu Fânățeanu, tenor român (n. 1933)

Fișier:Corneliu Fânățeanu.jpg - Wikipedia

A fost un tenor român. A deținut funcții ca: atașat cultural al Ambasadei Române din Roma, director al Operei Române.

În decursul carierei sale artistice, a interpretat diverse roluri din opere ca: „Don Giovanni”, „Flautul fermecat”, „Faust”, „Don Carlo”, „Der Freischutz”, „La traviata”, „Rigoletto”, „Tosca”, „Evgheni Oneghin”, „Andrea Chénier”, „Walkiria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *