Top 5 produse de sezon care vă vor crește imunitatea

Când vremea începe să devină tot mai rece este important să ne gândim la menținerea sistemul imunitar în mod natural. Vă prezentăm în continuare cinci produse de sezon careajută la creșterea imunității.

Dovleacul

Dovleacul conține multe substanțe utile: beta și alfa-caroten, vitaminele A, E, C și K, vitaminele din grupa B, magneziu, calciu, fier, zinc, fosfor, potasiu – toate contribuie la detoxifierea organismului, îmbunătățesc metabolismul, funcția inimii și, desigur, întărește sistemul imunitar. Un alt plus neîndoielnic este că din dovleac se pot prepara mai multe gustări.

Sfecla roșie

Ca sursă de fibre, sfecla are o capacitate nu numai de a îmbunătăți funcționarea tractului digestiv, ci și de a absorbi toxinele și de a le elimina din corp, realizând astfel o detoxifiere reală și sănătoasă. În plus, sfecla este o sursă excelentă de multe vitamine și minerale esențiale – vitaminele C și B9, mangan, potasiu, fier.

Totodată, este bogată în betaină, un antioxidant care poate ajuta la prevenirea sau reducerea depunerilor de grăsimi din ficat, precum și la susținerea acesteia în protejarea organismului de toxine.

Pătrunjelul

Această plantă conține aproape întregul complex de vitamine B – acestea ajută ca pielea să rămână elastică, să protejeze împotriva îmbătrânirii premature și să îmbunătățească starea părului și a unghiilor.

Pește roșu

Acizii grași omega-3, care se găsesc în pește, sunt necesari nu numai pentru frumusețea și sănătatea feminină (deși aceasta este una dintre funcțiile lor cheie), ci și protejează sistemul cardiovascular. Mai mult, din alimentele întregi (de exemplu, peștii grași) omega-3 sunt absorbiți de corpul nostru în cel mai bun mod.

Curmal japonez

Kaki sau cum i se mai spune curmalul japonez este bogat în vitaminele A, C, P, potasiu, calciu, magneziu, fosfor și fier. De asemenea, conține mult iod, previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare și a cancerului.

Fiind unul dintre cele mai dulci fructe, se recomandă a fi consumat în cantități mici (1-2 fructe pe zi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *