/VIDEO/ Mai mulți pompieri și salvatori au trecut testul de rezistență la foc

28 de salvatori și pompieri din mai multe subdiviziuni ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au trecut testul de rezistență la foc, după ce au absolvit cursul de instruire inițială. În cadrul antrenamentelor aceștia și-au testat limitele după ce au intrat în camera de temperatură și fum.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aceștia au fost pregătiți de 6 formatori, care i-au instruit teoretic și practic timp de două săptămâni. Pe parcursul formării, pompierii au învățat cum să intervină în zone periculoase, dar și cum să folosească echipamentul din dotare și aparatele izolante cu aer comprimat. Exercițiile practice s-au desfășurat într-un container special unde temperatura în focar ajunge la 500 de grade Celsius. Tot aici fumul emanat duce vizibilitatea grupului de intervenție la minim. În aceste condiții, noii pompieri trebuie să reziste și să intervină constructiv în echipă pentru salvarea persoanelor și depășirea obstacolelor. Camera de foc reprezintă un modul de instruire performant pentru ridicarea nivelului de performanță a angajaților IGSU.

Potrivit instituției fiecare pompier poate merge în intervenție, doar după absolvirea cursului inițial de pregătire a protectorilor împotriva gazelor și fumului.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *