Calendar istoric – 8 decembrie

În 1955 a fost creat drapelul european, simbol al uniunii popoarelor Europei

Steagul a fost adoptat inițial de Consiliul Europei la 8 decembrie 1955, proiectul câștigător aparținându-i lui Arsène Heitz. De la început, Consiliul Europei a dorit ca acest steag să fie folosit de alte organizații regionale care doreau integrarea europeană.Începând din mai 1986, drapelul european, al Consiliului Europei, este totodată și emblema oficială a Uniunii Europene.

În 1976 Formația „The Eagles” a lansat unul din cele mai bine vândute albume, Hotel California

Eagles.jpg

Eagles este o formație rock din Statele Unite ale Americii formată în Los Angeles, California, în 1971, de Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon și Randy Meisner.

În 1950 s-a născut Nicu Vladimir, muzician folk român (d. 1995)

Nicu Vladimir | Дискография | Discogs

Absolvent al Institutului de arte plastice din București, secția pictură. Membru, pentru o scurtă perioadă, a cenaclului Flacăra. Participant la Festivalul folk din Sighișoara din 1974. În iulie 2007, la Vama Veche, a avut loc o gală folk „in memoriam Nicu Vladimir”.

În 2010 a fost publicată o carte+CD intitulată „Lucrătorul ostenit” (îngrijită de Daniel-Silvian și Petre Emil Kindlein, ed. Blumenthal).

Grupul Pasărea Colibri a înregistrat cântecul lui „Ce de lupi se înconjoară” pe albumul Cântece de bivuac.

În 1980 a murit John Lennon, cântăreț-compozitor, chitarist, activist britanic (The Beatles) (n. 1940)

Listen: New John Lennon 'Imagine' Demos | GRAMMY.com

A fost compozitor, muzician, cântăreț, textier, activist și artist complex englez, unul din fondatorii trupei The Beatles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *