/ FOTO/ 700 polițiști de frontieră au donat sânge și plasmă

700 de polițiști de frontieră au participat în cadrul Campaniei de donare de sânge/plasmă, cu genericul: „Lupta continuă. Suntem solidari. Donează sânge. Salvează vieți!”. Astfel că peste 350 de litri de sânge/plasmă au fost colectați pe parcursul a două zile, dedicate acestei acțiuni civice, informează OFICIAL.

Potrivit Poliției de Frontieră, pentru instituție este și o satisfacție că reușește să mobilizeze la maxim angajații pentru un gest nobil, pentru susținerea societății în plină pandemie, dar și să motiveze alte autorități naționale de a participa la donarea voluntară de sânge.

Astfel, în semn de mulțumire, conducerea Centrului Național de Transfuzie a Sângelui a transmis o scrisoare către echipa Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

„Poliția de Frontieră este un partener, care sprijină de fiecare dată aceste campanii de amploare, soldându-se cu succes la nivel național… contingentul polițiștilor de frontieră este considerat unul dintre cel mai sigur și sănătos grup din populația țări. Aducem mulțumiri profunde pentru participarea personală a șefului IGPF la actul de donare a sângelui, fiind un exemplu demn de urmat de toți conducätorii organizațiilor și întreprinderilor din țară. Vă exprimãm recunoștința din partea Centrului, instituțiilor medicale beneficiare de produse sanguine și pacienților care au beneficiat de sângele donat”, se spune în scrisoare.

În contextul epidemiei, provocată de virusul SARS-CoV-2, printre donatorii voluntari de plasmă au fost și polițiștii de frontieră care în ultimele trei luni s-au tratat de noul coronavirus. Un număr de 43 de angajați au donat plasmă convalescentă care are drept scop fortificarea măsurilor de asistență hemotransfuzională pacienților infectați cu Covid-19.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *