Șase persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Șase persoane, dintre care trei copii, din localitatea Chircăiești, raionul Căușeni, au ajuns aseară la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), două femei de 66 și 38 de ani, un bărbat în vârstă de 37 de ani, dar și trei copii de 13 ani și 3 ani au primit îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în propria gospodărie.

Oamenii legii au stabilit că persoanele s-au intoxicat cu monoxid emanat în interior de la un cazan alimentat cu gaz, din cauza coșului de fum care nu era izolat ermetic. Femeia în vârstă de 66 de ani a fost internată la terapie intensivă în spitalul raional din Căușeni, iar ceilalți cinci membri ai familiei au primit îngrijiri, fără a fi necesară spitalizarea.

În acest context, IGSU atenționează repetat oamenii despre pericolul utilizării surselor de încălzire defecte sau a instalațiilor neverificate. Pompierii recomandă persoanelor să aerisească bine încăperile și să se asigure de faptul că coșurile de fum nu sunt defecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *