Calendar istoric – 14 decembrie

În 2012 a avut loc un atac armat la o școală primară din Connecticut, Statele Unite, unde au fost uciși 28 de persoane și încă două rănite

SandyHook.jpg

 Majoritatea decedaților au fost copii cu vârste cuprinse între 5-10 ani și 6 adulți (inclusiv atacatorul și mama lui). Evenimentul tragic a ajuns să fie cunoscut sub numele de: masacrul de la școala din Sandy Hook.

Tot în această zi, în 1918, la „Metropolitan Opera” din New York a avut loc premiera operei „Gianni Schicchi” a compozitorului italian Giacomo Puccini

În  1988 s-a născut Vanessa Hudgens, interpretă și actriță americană

Este o cântăreață și actriță americană. Și-a făcut debutul în 2003 și a apărut în filmele Thirteen și Thunderbirds. Cel mai mare succes al ei l-a reprezentat participarea în filmele High School Musical. Hudgens a început și o carieră muzicală, lansând un album, intitulat V în 2006. Cel de-al doilea album, Identified a fost lansat pe 1 iunie 2008 și s-a bucurat de mai mult succes comercial. În afară de High School Musical, Hudgens a apărut în mai multe filme și seriale Disney Channel.

Iar în 1799 a murit George Washington, primul președinte al Statelor Unite ale Americii (n. 1732)

Pe 12 decembrie 1799, Washington petrece câteva ore inspectând ferma sa călare, pe o ploaie care s-a transformat mai târziu în grindină. Întorcându-se la fermă, s-a așezat la masă pentru cină fără a-și schimba hainele ude. În dimineața următoare s-a trezit cu răceală, febră și o infecție în gât, care s-a transformat curând în laringită acută și pneumonie. Washington moare pe data de 14 decembrie 1799, seara, în casa sa din Mount Vernon, în vârstă de 67 de ani. Ultimele sale cuvinte au fost „Tis well”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *