Calendar istoric – 17 decembrie

În 1851 are loc înființarea Conservatorului de muzică din București (reînființat în 1864), din inițiativa lui Andrei Wachmann și a lui Ludovic Wiest

Este o instituție de învățământ, la care se face adesea referire drept Conservatorul Ciprian Porumbescu din București; câteodată este amintită prin numele Academia de Muzică București.

Tot în această zi, în 2000 a avut loc reinaugurarea „Coloanei fără sfârșit”, operă a sculptorului Constantin Brâncuși aflată din 16 septembrie 1996 în lucrări de restaurare

Coloana Infinitului, Târgu Jiu, vedere cu parc

Coloana Infinitului sau Coloana fără sfârșit este o sculptură a artistului român Constantin Brâncuși, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, compus din Coloana Infinită, Poarta sărutului și Masa tăcerii concepute și executate de acesta. Inaugurată la 27 octombrie 1938, coloana are o înălțime de 29,35 metri și este compusă din 16 module octaedrice suprapuse, respectiv având la extremitățile inferioară și superioară câte o jumătate de modul.

În  1975 s-a născut  Milla Jovovich, model american, cântăreață, actriță și designer de modă

Ca actriță a jucat în foarte multe filme SF sau de acțiune, iar primul său rol l-a jucat în serialul TV The Night Train to Kathmandu, la 13 ani, la doi ani după ce își începuse un drum în modelling.

A fost imaginea mai multor branduri celebre, printre care Revlon și L’Oreal Cosmetics, Dior sau Versace. A jucat de-a lungul carierei sale de actor alături de Ben Affleck, Matthew McConaughey sau Bruce Willis. În anul 2002 a apărut chiar și în jocul video Resident Evil, o adaptare a filmului și în celelalte serii ale sale.

Și-a început cariera de cântăreț în anul 1994, odată cu lansarea albumului The Divine Comedy. A lansat mai multe demo-uri și a semnat coloanele sonore pentru mai multe pelicule.

Iar în 1912 a murit Spiru Haret, matematician, astronom, pedagog român de origine armenească, vicepreședinte al Academiei Române (n. 1851)

Spiru Haret (1).jpg

A fost un matematician, astronom și pedagog român de origine armenească, renumit pentru organizarea învățământului modern românesc din funcția de ministru al educației, pe care a deținut-o de trei ori. A fost membru titular al Academiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *