Calendar istoric – 18 decembrie

În 1851 1892 a avut loc premiera baletului Spărgătorul de nuci de Ceaikovski are loc la „Mariinsky Theatre” în St. Petersburg

Pyotr Ilyich Tchaikovsky.jpg

Este un balet de Piotr Ilici Ceaikovski (opus 71).

Libretul: Marius Petipa, după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E. T. A. Hoffmann „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor”.

Tot în această zi, în 2017 Trenul de pasageri Amtrak Cascades 501 deraiază lângă DuPont, Washington, un oraș din Statele Unite, lângă Olympia, Washington, ucigând șase persoane și rănind alte 70

În 2001 s-a născut  Billie Eilish, cântăreață și compozitoare americană

Billie Eilish 2019 by Glenn Francis (cropped) 2.jpg

Billie Eilish și-a făcut debutul în muzică la paisprezece ani și într-un timp relativ scurt a atras atenția criticilor și publicului prin single-urile „Ocean Eyes” și „Lovely” (înregistrat în colaborare cu Khalid).

Ambele piese au primit discul de platină din partea RIAA pentru un milion de exemplare comercializate, iar succesul tinerei interprete este într-o continuă creștere. După lansarea discului EP Don’t Smile at Me (2017), Apple Music a numit-o „Artistul de urmărit” al lunii septembrie, statut confirmat ulterior de piesele sale, care au strâns peste 750 de milioane de accesări pe platforma Spotify.

Iar în 2016 a murit Zsa Zsa Gabor, actriță de film de origine maghiară (n. 1917)

Gabor, Zsa Zsa.jpg

Cunoscută și ca Prințesa Sári von Anhalt de la căsătoria cu Prințul Frédéric von Anhalt, a fost o actriță americană de origine maghiară, fostă regină a frumuseții a Ungariei în 1936. A emigrat în Statele Unite în 1941.

A fost căsătorită de nouă ori. A divorțat de șapte ori și o căsătorie a fost anulată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *