Calendar istoric – 20 decembrie

În 1946  se lansează popularul film It’s a Wonderful Life la New York

Its A Wonderful Life Movie Poster.jpg

Este un film de Crăciun din 1946 în regia lui Frank Capra. În 1998 a fost votat pe locul 11 în lista celor mai bune 100 de filme, listă realizată de Institutul American de Film; iar în 2007 s-a clasat pe poziția 20.

 Scenariul se bazează pe povestirea „The Greatest Gift”, pe care Philip Van Doren Stern a scris-o în 1939 dar a publicat-o în 1945. Filmul este considerat ca fiind unul dintre cele mai îndrăgite din cinematografia americană și a devenit o tradiție vizualizarea acestuia în timpul sezonului de Crăciun.

În 1987 Feribotul de pasageri MV Doña Paz, care se îndrepta către capitala statului Filipine, s-a ciocnit cu petrolierul Vector în strâmtoarea Tablas, în apropiere de Marinduque

 Scufundarea navei a dus la pierderea a 4.341 de vieți omenești; doar 24 de persoane au supraviețuit. Este considerat cel mai mare dezastru maritim pe timp de pace.

Tot în această zi, în 1998 s-a născut  Kylian Mbappé, fotbalist francez

2019-07-17 SG Dynamo Dresden vs. Paris Saint-Germain by Sandro Halank–129 (cropped).jpg

Este un fotbalist francez. Joacă ca atacant la Paris Saint-Germain FC în Ligue 1. Tânărul Mbappé a fost remarcat în lumea fotbalului în perioada în care juca pentru echipa franceză Monaco, dar și în perioada Cupei Mondiale din 2018 când a fost ales „cel mai bun tânăr jucător al competiției”.

Acesta uimeste prin talentul său pur si prin abilitățile de care dă dovadă la o vârstă fragedă.

Iar în 1963 a murit Paul Constantinescu, compozitor român (n. 1909)

Paul-Constantinescu.jpg

A fost un compozitor român de origine evreiască , membru corespondent (1963) al Academiei Române.Profesor la Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” din București.Constantinescu a fost un talent artistic cu certe aptitudini și față de literatură (poezie), artă plastică (desen, caricatură), cinematografie (operatorie).

A manifestat o constantă preocupare față de folclor și melosul bizantin, transformându-se dintr-un cercetător pasional într-un creator de forme sonore novatoare, originale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *