/VIDEO/Ședința de totalizare a activităților Rețelei Naționale a Seniorilor Activi din Republica Moldova

Grupurile comunitare de seniori din  mai mult localități din țară și-au prezentat rezultatele activităților desfășurate în acest an, în cadrul unei ședințe de bilanț a rețelei Naționale a Seniorilor Activi din Moldova. Evenimentul a fost organizat cu suportul Asociației CASMED în cadrul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate”, finanțat de Crucea Roșie din Elveția.

Membrii grupurilor comunitare de seniori spun că deși pandemia de COVID-19 le-a cam dat peste cap unele activități, în acest an au reușit să obțină rezultate frumoase.

Rețeaua Națională a Seniorilor Activi din Moldova este o platformă de comunicare și schimb de experiență privind îmbătrânirea activă și sănătoasă în rândul vârstnicilor, fondată în decembrie 2019. Potrivit reprezentanților Asociației CASMED, timp de un an această structură s-a consolidat și a obținut rezultate frumoase.

Grupurile Comunitare de Seniori au fost dezvoltate începând cu 2017. Până în prezent au fost fondate peste 20 de grupuri de inițiativă în mai multe raioane din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *