/FOTO/ Moara de vânt din satul Cernoleuca, raionul Dondușeni, va fi restaurată

Moara de vânt din satul Cernoleuca, raionul Dondușeni, care se află într-o stare deplorabilă, ar putea fi restaurată în vara anului 2021.

Despre acest lucru a anunțat directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova, Ion Ștefăniță, pe pagina sa de Facebook.

Țin să-i mulțumesc arhitectului Mihai Andrieș, pentru efortul depus la elaborarea documentației de proiect privind restaurarea obiectivului protejat – Moara din Cernoleuca. Un proiect planificat spre realizare în 2021, sub egida Consiliului Național al Monumentelor Istorice” a scris Ion Ștefăniță pe pagina sa.

Moara de vânt din Cernoleuca este un monument de arhitectură, care reprezintă o construcție în formă de trunchi de piramidă cu acoperiș piramidal rotitor. Aceasta fost construită după modelul morilor de vânt olandeze.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *