/VIDEO/Concursul cu genericul „Poetry Out Loud” desfășurat în cadrul USARB

30 Ianuarie a marcat recitalul poeziei engleze desfășurat în incinta Universității de Stat “Alecu Russo” din Bălți, aceasta fiind o ocazie deosebită de a onora poeții englezi, de a reînvia tradițiile orale și de a promova lectura acestei culturi.


Așa cum poezia continuă să unească oameni de pe toate continentele, șapte instituții din nordul țării au fost invitații virtuali ai Universității de Stat “Alecu Russo” din Bălți, făcând parte din aceasta activitate inedită , organizată de Diana GRIȚUNIC, lector universitar al catedrei de Filologie engleză și germană.


Activitatea a fost mult mai mult decât prielnică elevilor, căci în era digitală, când atenția ne este permanent distrasă și valorile noastre tind să fie atât de materiale, de lumești, poezia rămâne o oază sensibilitate în care semnificația cuvintelor rămâne plină de magie. Acest lucru a fost demonstrat de cei 35 de protagoniști. Prin poeziile recitate, elevii au dezvăluit sufletul celui care a scris aceste poezii, promovând adevarata lor valoare.

În urma concursului, participanții s-au clasat pe următoarele locuri:
Locul I, Atribuindu-se Liceului Teoretic “Dmitrie Cantemir” din Edineț, locul II Liceului Teoretic “Sofia Kovalevskaya” din Cupcini și Colegiului Pedagogic “Ion Creangă din Bălți, Iar pe locul III s-a clasat Liceul Teoretic Pelinia, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Drochia Liceului Teoretic “Constantin Stere” din Soroca, și Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Otaci.
Elevii nu au ezitat să-și mulțumească profesorii pentru munca imensă depusă.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *