Codul Electoral va fi completat cu o secțiune nouă

Codul Electoral ar urma să fie completat cu o secțiune nouă – ”particularitățile organizării și desfășurării alegerilor în UTA Găgăuzia”. Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat astăzi raportul la proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative.

Potrivit documentului, completările ce urmează a fi operate la Codul Electoral reflectă procedura de organizare și desfășurare a alegerilor în Adunarea Populară și a Guvernatorului (Bașkanului) Găgăuziei, autoritatea care asigură aceste alegeri, precum și mecanismul pentru asigurarea interacțiunii Comisiei Electorale Centrale cu Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei în chestiunile ce țin de registrul alegătorilor.

De asemenea, proiectul prevede modificări la Legea privind sistemul unic de remunerare în sfera bugetară, cu includerea nomenclatorului funcțiilor de personal ale Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei.

Punerea în aplicare a proiectului de lege nu necesită alocarea de fonduri suplimentare din bugetul Republicii Moldova. Documentul va fi înaintat spre dezbateri în plenul Parlamentului.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

foto: realitatea.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *