În Republica Moldova a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică. Vezi noile restricții

În Republica Moldova, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la data de 15 aprilie 2021, cu posibilitatea revizuirii acesteia. Decizia a fost aprobată ieri, 15 februarie, la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNSP).

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în săptămâna 6 din 2021, comparativ cu săptămâna 5 din 2021, numărul de cazuri a crescut cu 17,9%. În ultimele 14 zile, în nouă teritorii se atestă codul portocaliu (Cahul, Căușeni, Dondușeni, Fălești, Rezina, Râșcani, Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni), iar în celelalte 29 teritorii se atestă codul roșu de alertă.

CNESP a instituit măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2. Una dintre acestea vizează activitatea centrelor comerciale din țară, care va fi sistată în zilele de week-end, începând cu 17 februarie 2021. Din această zi se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *