TOP 5 cele mai eficiente trucuri să nu aluneci pe gheață

Gerul ne dă de furcă și multe trotuare sunt acoperite cu un strat gros de gheață. Pericolul de a aluneca și de a suferi o entorsă sau o fractură este ridicat în această perioadă. Iată cum te poți proteja cu soluții simple și ieftine.

Cartoful

Dacă nu faceți un drum prea lung pe afară, puteți tăia o felie groasă dintr-un cartof și freca talpa cizmelor cu ea. Amidonul din sucul de cartofi se lipește de cauciuc și vă ajută să nu alunecați, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp.

Leucoplastul din material textil

Lipiți pe talpa ghetelor sau a cizmelor fâșii late de leucoplast din material textil. Este un truc vechi, dar eficient, pe care merită să-l îl folosiți din nou.

Cipicii peste cizme

Dacă țineți mai mult la sănătatea picioarelor și mai puțin la modă, ați putea încălța, pe deasupra ghetelor, cipici din bumbac sau din lână. Cu ajutorul lor, riscul de a aluneca pe gheață va fi mult mai mic.

Bățul de drumeție

Nu vă sfiiți să ieșiți din casă înarmați cu un băț cu vârful ascuțit din metal, așa cum sunt bețele de drumeție care sunt folosite la munte. Dacă este polei gros și vă este teamă de căzături, bățul vă va ajuta să păstrați echilibrul.

Tocurile și pâsla

Dacă țineți morțiș să purtați tocuri și pe zăpadă, lipiți pe talpă și pe toc fâșii de pâslă. Dar aveți mare grijă pe unde călcați! Pâsla poate să reziste pe talpă aproximativ o săptămână.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *