TOP 5 Sfaturi care te vor ajuta să renunți la fumat

Renunțarea la tutun se poate dovedi extrem de dificilă, în special pentru persoanele obișnuite să fumeze peste 10 țigări pe zi. Dacă dependența fizică de nicotină se poate trata relativ ușor, cu ajutorul plasturilor sau al pastilelor antifumat, dependența psihologică este mai greu de depășit. Iată cinci sfaturi care te pot ajuta să renunți mai ușor la acest viciu nesănătos.

Încearcă să tratezi dependența de nicotină

Organismul unui fumător este obișnuit să primească nicotină, la fiecare țigară fumată. Astfel, atunci când renunți la fumat, în absența nicotinei, corpul intră în sevraj. Pentru a evita acest lucru, consumă produse cu nicotină, precum plasturii sau guma de mestecat, sau produse care îți taie pofta de această substanță.

Evită comportamentele care declanșează pofta de țigară

Mulți dintre fumători asociază țigara cu o cană de cafea, cu o pauză sau cu ieșirile cu prietenii. Încearcă să identifici, exact, care sunt elementele care îți declanșează pofta de țigară. Dacă obișnuiai să fumezi la cafea, consumă, măcar o vreme, doar ceai.

Mestecă o gumă sau ceva bun

Adesea, dorința de a fuma poate fi contracarată dacă mesteci gumă fără zahăr, un morcov crud, alune etc. Mestecatul ajută să deturnezi atenția de la pofta de țigară. Ai grijă, totuşi, la siluetă şi nu înlocui complet fumatul cu ronţăitul.

Fă mișcare 

Exercițiile fizice îți distrag atenția de la pofta de țigară și îi reduc chiar și intensitatea. Așa că, atunci când simți că ai vrea să fumezi, fă o plimbare sau urcă și coboară rapid câteva scări.

Intră într-un grup de suport

Există acum multe grupuri online și offline pentru cei care au nevoie de susținere, atunci când renunță la fumat. Intră într-un astfel de grup și caută susținerea colegilor, dacă simți că nu mai poți rezista tentației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *