Calendar istoric – 23 februarie

În 1848 a murit John Quincy Adams, al 6-lea președinte al SUA (n. 1767)

John Quincy Adams.jpg

A fost avocat, diplomat, politician și cel de-al șaselea președinte al Statelor Unite ale Americii (între 4 martie 1825 și 3 martie 1829), fiul celui de-al doilea președinte american John Adams.

În 1986 s-a născut Skylar Grey, cântăreață americană

Cunoscută mai mult după numele de scenă Skylar Grey, este o cântăreață, cantautoare și multi-instrumentistă americană. Inițial ea a semnat un album cu Machine Shop Recordings, sub numele Holly Brook, unde și-a lansat albumul de debut Like Blood Like Honey (2006). În 2010, ea a colaborat la scrierea celor trei versiuni ale hitului lui Eminem și Rihanna „Love the Way You Lie”.

Iar în 1898, romancierul francez, Émile Zola, a fost găsit vinovat de calomnie și a fost condamnat la închisoare

Emile Zola 1902.jpg

Pentru faptul că a scris celebra sa scrisoare J’accuse, acuzând guvernul de anti-semitism și de faptul că l-a încarcerat fără temei pe capitanul Alfred Dreyfus. A reușit să evite pedeapsa exilându-se în Anglia.

A fost un romancier francez, cel mai cunoscut reprezentant al școlii naturaliste și un personaj public cu impact semnificativ în ceea ce privește procesul de liberalizare politică al Franței.

Iar în 1919, a fost fondat Partidul Fascist, de către Benito Mussolini (Il Duce)

Benito Mussolini colored.jpg

Acesta a devenit în 1922 premier al Italiei; din această poziție politică, Mussolini a trecut treptat către un regim dictatorial, impunând participarea Italiei, în cel de-Al Doilea Război Mondial, alături de Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *