/VIDEO/ Reading Club în cadrul USARB

Literatura poartă titlul emerit de călăuzitor al societății, așa cum cuvântul îl definește pe om. Prin arta evocării stărilor sufletești și complexitatea ideilor redate fiecare operă literară atribuie câte puțin din propriile nuanțe, șlefuind astfel trăsăturile umane.

Studenții Facultății de Litere, împărtășind aceiași viziune și-au exprimat dragostea către literatura engleză în cadrul clubului de lectură, organizat de către lectorul universitar al catedrei de filologie engleză și germană, Angela CĂLĂRAȘ.

Activitatea a cristalizat pentru studenți noi viziuni asupra lumii înconjurătoare, dezvoltând partea creativă a acestora. Chiar mai mult de atât, participanții au menționat cărțile care i-au fascinat la maxim, sporindu-le curiozitatea de a afla care este misterul sălășluit printre pagini. Povestind conținutul cărților alese, studenții s-au remarcat printr-o exprimare corectă, fluentă și coerentă, dobândind o gândire analitică dezvoltată și o imaginație bogată.

Totodată, ei nu au ezitat să sugereze o doză bună de lectură colegilor lor pentru a stârni acea adrenalină enormă ascunsă în spiritul studențesc, iar cărțile sunt cele mai sigure surse pentru a o crea.

Drumul către libertate se găsește în ceea ce lecturam zilnic, oferindu-ne hrana spirituală pentru a vedea lumea cu ochii care i-am primit în dar de la acele surse incomparabile.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *