Calendar istoric – 8 martie

În 2021 a murit Adrian Bărar, chitarist, textier, compozitor și producător muzical român, fondatorul trupei Cargo (n. 1960)

Adi Barar.jpg

A fost un chitarist, compozitor, textier și producător muzical român. Este fondatorul formației române de muzică rock, Cargo.

Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a femeii

Ziua Internațională a femeii este sărbătorită pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU.

Iar în 1962 s-a născut Kim Ung-Yong, copil minune coreean

Este un fost copil minune coreean. Kim a fost menționat în Guinness World Records ca având „Cel mai mare IQ”. Cartea a estimat valoarea băiatului la aproximativ 210 IQ.

La scurt timp după naștere, Kim a început să arate o abilitate extraordinară intelectuală. El a început la 4 ani, să vorbească, și putea conversa fluent la 6 ani, fiind capabil să citească în japoneză, coreeană, germană, engleză. El a avut nevoie de aproximativ o lună pentru a învăța o limbă străină. 7 luni mai târziu a învățat conceptele de multiplicare și putea să înțeleagă conceptele de calcul diferențial. La vârsta de cinci ani, la 2 noiembrie 1967, la televiziunea japoneză, el a rezolvat probleme complicate de calcul diferențial și integrale. Chiar și în copilăria timpurie, el a început să scrie poezii și a fost un pictor talentat.

În 1935 La Tokyo este găsit mort pe stradă câinele credincios Hachikō

A fost un câine din rasa Akita Inu născut la o fermă din apropierea orașului Ōdate, prefectura Akita, rămas în memoria umanității pentru devotamentul față de stăpânul său chiar și la mulți ani după decesul acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *