Izolatoarele de detenție provizorii din municipiile Bălți și Soroca au fost renovate conform standardelor internaționale

Izolatoarele de detenție provizorii, din cadrul Inspectoratelor de Poliție Bălți și Soroca, au fost renovate și modernizate în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor aflate în detenție provizorie.

Izolatoarele au fost modernizate și renovate prin instalarea sistemelor de monitorizare video, comunicare internă cu celula de tip interfon, radioficare, securitate antiincendiară, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate.

De asemenea, izolatoarele au fost prevăzute cu uși din sticlă transparentă pentru persoane care suferă de anumite fobii, cum ar fi cea de spațiu închis, ușile celulelor fiind construite din sticlă transparentă pentru a nu le crea disconfort psihologic.

Acestea au mai fost dotate cu sisteme moderne de control, care ajută polițiștii în realizarea misiunii de pază și protecție a deținuților, pentru solicitare de ajutor, prin declanșarea alarmei sonore prin mai multe opțiuni.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *