Autoritățile recomandă cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor în familii

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să evite aglomerațiile, iar în spațiile publice să se afle doar cu necesitate stringentă – având în vedere creșterea pericolului de infectare cu noul tip de coronavirus. Ieri, 11 martie, în țară a fost înregistrat un anti-record, de 1896 de cazuri de îmbolnăviri.

„Aflându-ne în ajunul zilelor de odihnă, recomandăm cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor și chefurilor în cercul familial, cu invitarea oaspeților, precum și să evite participarea la mesele organizate în mediul profesional.

Acestea din urmă sunt raportate cel mai des ca fiind originea infectării, potrivit unui studiu epidemiologic efectuat recent de Institutul Pasteur, în parteneriat cu Fondul Național de Asigurări de Sănătate din Franța, care arată că cele mai multe infectări cu virusul SARS-CoV-2 au loc în mediul familial, aproximativ 63 %. După care, călătoriile peste hotare sunt considerate cu un risc sporit de contaminare (53 %).

În același timp, reiterăm importanța respectării de către cetățeni a măsurilor epidemiologice esențiale: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică de 1 metru și igienizarea mâinilor.

Dragi cetățeni, vă rugăm să aveți grijă de sănătatea voastră și a celor din jur. Doar împreună cu grijă unii față de alții vom putea depăși pandemia și consecințele acesteia”, se arată într-un comunicat emis de guvern.

Reamintim că astăzi au fost înregistrate încă 1 785 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *