Doi polițiști din Bălți riscă șapte ani de închisoare pentru trafic de influență

Doi polițiști din Bălți, au fost reținuți, în seara zilei de ieri, 15 martie, pentru trafic de influență.

Potrivit materialelor urmăririi penale, începând cu luna iunie 2020, susținând că au influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, polițiștii au pretins și au primit 900 euro de la o locuitoare a unei suburbii.

În schimbul sumei de bani, cei doi i-ar fi promis că pot intermedia un contract de angajare pentru fiul acesteia în una din funcțiile din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, iar ulterior, pentru urgentarea procedurii, au pretins și primit de la mama băiatului încă cinci mii de lei.

În procesul soluționării chestiunii cu privire la angajarea tânărului, cei doi polițiști au avut nevoie de încă 3.500 lei, de această dată – pentru a-i determina pe responsabilii din cadrul Comisiei medicale al Spitalului MAI să elibereze concluzia medicală necesară pentru angajare.

Chiar și așa, la mai bine de jumătate de an de când a dat banii, tânărul nu a reușit să fie angajat, mama acestuia făcând denunț la organele de drept.

Polițiștii au fost reținuți chiar în birourile lor de serviciu, fiind plasați în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 ore, procurorii urmând să decidă asupra măsurii preventive.

Pentru infracțiunea comisă, norma penală prevede amendă în mărime de cel mult 200 mii lei sau închisoare de până la 7 ani.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *