„Women’s History Month” la USARB

Luna martie a fost dintotdeauna asociată cu femeia, cu iubirea, gingășia şi cu frumuseţea. Femeile, de-a lungul istoriei, au reușit să demonstreze că pe lângă grație și farmec, sunt niște luptătoare și inteligente.

Din aceste considerente, Catedra de filologie engleză și germană din cadrul Universități de Stat din Bălți și-a propus ca scop organizarea unei activități online în care studenții să își poată expune istoria unei femei care îi inspiră, motivează și îi îndeamnă să facă o schimbare în societate.

Astfel, participanții dispun de posibilitatea de a remarca lucrurile frumoase preluate de la acele doamne capabile să inspire oamenii să își urmeze cu încredere visele, să realizeze transformări importante, femei care sunt modele de curaj, iubire, originalitate, forță sufletească, înțelepciune și putere realizatoare.

Una din organizatorii acestei activități, lectorul universitar Viorica Condrat, ne-a dezvăluit câteva doamne pe care ea însăși le admiră.

Activitatea dată se organiează la Facultatea de Litere pentru a doua oară. Anul trecut aceasta a specificat importanța unei societăți în care toate drepturile oamenilor să fie respectate într-un mod egal.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *