Un bărbat din raionul Glodeni, a ajuns la spital cu arsuri de gradul III și IV, după ce în locuință i-a izbucnit un incendiu

Un bărbat în vârstă de 81 ani din satul Hâjdieni, raionul Glodeni, s-a ales cu arsuri de gradul III – IV pe aproximativ 60% din suprafața corpului, după ce ar fi aprins focul în sobă, iar pe podea a căzut jăratic.

Cazul a fost înregistrat la data de 21 martie, în jurul ore 14.00. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care au stabilit că arderea s-a produs pe podeaua de lângă gura sobei.

Bărbatul a fost scos din focar de către feciorul acestuia, până la intervenția salvatorilor. Pentru acordarea îngrijirilor medicale a fost solicitat și un echipaj medical, care a preluat bărbatul de urgență la Spitalul Raionul Glodeni.

Primele investigații au stabilit că incendiul în locuință s-a produs după ce din gura sobei ar fi căzut jăratic. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul exploatării necorespunzătoare a sobei. Mai mult, salvatorii îndeamnă persoanele care au în grijă oameni în etate să-i monitorizeze și să-i ajute să facă focul în sobă pentru a nu-i expune riscului de producere a incendiilor și arsurilor.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *