Festivalul limbii și culturii engleze s-a încheiat

Șapte instituții din nordul țării au beneficiat de o călătorie virtuală cu impresii de neuitat și curiozități captivante din diverse colțuri ale lumii, încheind astfel Festivalul limbii și culturii engleze. 

Evenimentul cultural s-a desfășurat sâmbătă, 27 martie sub îndrumarea doctorului în științe pedagogice, din cadrul Facultății de Litere,  Micaela Țaulean și a avut ca scop primordial cultivarea respectului pentru diversitate culturală, completat de respectarea ideii de bogaţie şi expresie culturală multiplă, încurajând dialogul intercultural, dintre instituțiile de la nord (Bălți, Soroca, Pelinia, Edineț, Cupcini, Drochia și Otaci).

În cadrul acestei activități, elevii au demonstrat creativitate maximă, sporindu-și astfel și mai mult interesul pentru cultura americană, britanică, franceză, spaniolă, italiană și germană, îmbogățindu-și totodată bagajul cultural și despre cultura națională.
Fiecare echipă a avut rolul de ghid cultural, prezentând țara aleasă, specificând simbolurile naționale ale acestora.

În urma implicării lor active, echipele participante s-au clasat pe locuri, astfel locul întâi a fost atribuit Colegiului Pedagogic “Ion Creangă” din Bălți, locul doi a fost acordat Liceului Teoretic “Sofia Kovalevskaya” din Cupcini, iar locul trei a fost obținut de Liceul Teoretic Pelinia.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Laboratory for journalists”, finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în material aparțin autorilor proiectului și ne reflectă neapărat opiniile Ambasadei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *