Calendar istoric – 6 aprilie
În 1490 a murit Matia Corvin, rege al Ungariei, fiul lui Ioan de Hunedoara (n. 1443)

Născut Matia de Hunedoara, cunoscut și ca Mateiaș în cronicile Moldovei sau Matei Corvin a fost unul dintre cei mai mari regi ai Ungariei. A condus Regatul Ungariei între anii 1458-1490. A fost botezat după Sfântul Matia, apostol, nu după Matei Evanghelistul.
Astăzi este marcată Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace

Arătând că sportul are puterea, în general, de a aduce schimbări la nivel social, de a ajuta la dezvoltarea comunităţilor şi de a încuraja pacea şi înţelegerea atât la nivel naţional, cât şi mondial. Ziua este, totodată, o platformă de luptă împotriva stigmatizării şi discriminării sociale, contribuind la egalitatea de gen, precum şi la adoptarea unui comportament social sănătos.
Iar în 1483 s-a născut Rafael, pictor italian (d. 1520)

Rafael Sanzio, cunoscut și ca Rafael sau Raffaello (n. 28 martie sau 6 aprilie 1483, Urbino – d. 6 aprilie 1520, Roma) a fost un pictor și arhitect de seamă al Renașterii italiene, unul din cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, iar moartea sa prematură a pus capăt unei cariere excepționale.
Rafael a lăsat în urma sa o operă impresionantă. Încă în timpul vieții a fost considerat unul din cei mai mari artiști ai epocii. Deși a avut o viață scurtă, a crescut numeroși discipoli, printre care talentatul Giovanni da Udine. Multe generații de tineri pictori învață din desenele sale ce se găsesc în numeroase muzee ale lumii. Ingres i-a purtat toată viața o nemărginită admirație și a copiat cele mai bune opere ale sale. Chiar și Delacroix, care era mai interesat de efectele cromatice decât de finețea desenului, se inspiră în tabloul său Izgonirea lui Heliodor nemijlocit din fescele lui Rafael din Vatican.
În 2009 a avut loc un cutremur devastator care a zguduit centrul Italiei, în special orașul L’Aquila

Cutremurul e probabil să fi fost cauzat de mișcări în falia care se întinde de-a lungul Munților Apenini de la nord la sud, deși există o faile mai mică, pe direcția est-vest, care cauzează adesea cutremure minore. Aceste falii sunt influențate de mișcările plăcilor tectonice europeană și africană, într-un sistem complex care include și micro plăci, precum cea adriatică.
Cutremurul a avut loc la ora locală 3:32 (1:32 GMT) la adâncimea relativ mică de 10 km. Epicentrul s-a situat la 42.423°N, 13.395°E, la aproximativ 90 de km nord-vest de Roma, în localitatea Paganica de lângă orașul L’Aquila. Cutremurul a avut o intensitate de 6,3 pe scara magnitudinii de moment.