Calendar istoric – 7 aprilie

În 1947 a murit Henry Ford, fondator al industriei americane de automobile (n. 1863)

Henry ford 1919.jpg

A fost fondator al industriei americane de automobile, a întemeiat Ford Motor Company (1903), autor al unui nou mod de organizare a producției industriale, cunoscut sub denumirea de fordism.

Ford a deschis o companie de aeronave (Ford Airplane Company) care a susținut aviația americană pe timpul Primului Război Mondial. Aceasta s-a închis în timpul Marii Crize economice din cauza vânzărilor slabe.De zeci de ani, Henry Ford și singurul lui copil, Edsel, au lucrat împreună la Ford Motor Company. Cu toate acestea, fricțiunea dintre ei a crescut în mod constant,în privința diferențelor de opinie asupra modului de conducere al Ford Motor Company.

În final, Edsel a murit de cancer de stomac în 1943, la vârsta de 49 de ani. În 1938 și din nou în 1941, Henry Ford a suferit de accidente vasculare cerebrale. La 7 aprilie 1947, la patru ani după moartea lui Edsel, Henry Ford a murit la vârsta de 83 ani.

Astăzi este marcată Ziua de comemorare a Genocidului din Rwanda

Genocidul din Rwanda a fost o crimă împotriva umanității, în care au fost masacrați între 800.000 – 1 milion de etnici Tutsi și etnici Hutu moderați. Genocidul a fost săvârșit într-o perioadă de 100 de zile (7 aprilie – mijlocul lui iulie 1994) de către două miliții hutu, Interahamwe și Impuzamugambi, în urma revoltei populației hutu împotriva etniei tutsi.

Genocidul s-a putut întâmpla și din cauza pasivității comunității internaționale, deși în acel moment în Rwanda era staționată o misiune de pace (UNAMIR), sub egida Națiunilor Unite. Masacrarea etnicilor tutsi s-a declanșat după ce la 6 aprilie 1994, avionul în care se afla președintele Rwandei din acel moment, Juvénal Habyarimana, și președintele Burundi-ului, ambii etnici hutu, s-a prăbușit în condiții neelucidate, lângă capitala Kigali.

Iar în 1931 s-a născut Amza Pelea, actor român de teatru și film (d. 1983)

Amza Pellea.jpg

A fost un actor român de film, radio, teatru, televiziune și voce. Printre alte roluri memorabile, Amza Pellea fost creatorul și interpretul personajului Nea Mărin, care i-a relevat atât de bine disponibilitățile sale pentru comedie. Totodată, a interpretat unele figuri celebre din istoria României, precum Decebal sau Mihai Viteazul.

În 1930 s-a născut şi Yves Rocher, om de afaceri francez, fondatorul brand-ului de cosmetice Yves Rocher (d. 2009)

Yves Rocher.jpg

Primele produse create de Yves Rocher au fost făcute în laboratorul pe care îl avea în podul casei sale, din plantele din gradina sa. Scopul acesteia era de a facilita accesul la produsele de frumusețe. Compania s-a dezvoltat rapid, iar trei ani mai târziu a deschis primul magazin. Yves Rocher s-a retras din companie în 1992, în favoarea fiului său Didier.

A revenit la conducerea companiei după moartea acestuia în 1994. Bris, nepotul său, a fost numit vicepreședinte în 2007 preluând compania în totalitate după moartea lui Yves Rocher în 2009. Valoarea estimată a companiei a fost de două miliarde de euro în 2007 cu 15.000 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *