Calendar istoric – 13 aprilie
În 1941 a murit Annie Jump Cannon, astronomă americană (n. 1863)

A fost un astronom american pe a cărei muncă se bazează catalogarea modernă a stelelor. Împreună cu Edward C. Pickering, ea este creditată cu realizarea schemei de clasificare stelară Harvard, care clasifică stelele în funcție de temperatură (și comparativ cu Soarele).
Astăzi este celebrată Ziua Internationala a Rock-n-Roll-ului

Este un stil muzical cu originar din Statele Unite ale Americii, care s-a dezvoltat în special la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950 dintr-o combinație de blues, jazz, country și gospel. O formă timpurie a stilului rock and roll este muzica rockabilly. Rock and roll-ul este deseori cântat cu chitare electrice, chitară bas, instrumente cu clape și tobe.
Printre artiștii de renume se numără Buddy Holly, Chuck Berry, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash. Rock-ul britanic avea să revoluționeze muzica, prin formații ca The Beatles, The Who, The Animals sau The Rolling Stones. In peisajul muzical actual din Romania, Stefan Banica jr. este cel mai proeminent reprezentant al rock’n roll-ului.
Iar în 1906 s-a născut Samuel Beckett, prozator și dramaturg irlandez, laureat al Premiului Nobel (d. 1989)

A fost un dramaturg, nuvelist și poet irlandez de expresie engleză și franceză. În anul 1969 a fost distins cu premiul Nobel pentru literatură.
Beckett s-a născut la Dublin, însă a studiat și a predat la Paris unde s-a stabilit în 1937.
În 1953, directorul CIA Allen Dulles lansează programul de control al minții, MKULTRA

Proiectul MKULTRA sau MK-Ultra a fost un program secret de cercetare a modificărilor comportamentului uman care a fost administrat de către Office of Scientific Intelligence din cadrul CIA. Programul a început la începutul anilor 1950 și a fost sancționat în mod oficial în 1953, i-a fost redus domeniul de aplicare în 1964 și din nou, mai drastic, în 1967 și în cele din urmă a fost oprit în 1973. Există o controversă în ceea ce privește folosirea involuntară a cetățenilor americani și canadieni ca subiecți în diferite teste ale proiectului de control al minții.
MKULTRA a implicat utilizarea mai multe metodologii de manipulare a diferitelor stări mentale ale oamenilor și de modificare a funcțiilor cerebrale, inclusiv administrarea mascată de medicamente (în special LSD) și alte substanțe chimice, hipnoza, privarea senzorială, izolare, abuz verbal și sexual, precum si diferite forme de tortură.
Unul dintre voluntarii proiectului a fost și Ken Kesey, autorul cărții „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.