Calendar istoric – 18 aprilie

În 2003 a murit Emil Loteanu (n. 1936), regizorul filmului Șatra

Emil Loteanu.jpg

A fost un actor, regizor, scenarist, poet și scriitor moldovean. Printre filmele regizate de el amintim Poienile roșii (1966), Lăutarii (1971), Șatra (1975), Gingașa și tandra mea fiară (1978), Anna Pavlova (1983) și Luceafărul (1986).

A fost declarat drept „cel mai bun regizor al secolului XX din cinematografia moldovenească”.

Astăzi este celebrată Ziua mondială a radioamatorismului

Ziua Mondială a Radioamatorismului se marchează in data de 18.aprilie 1925, când, la Paris, s-a luat hotărârea de înființare a Uniunii Internaționale a Radioamatorilor. Prima emisie directă a avut încă în anul 1946, iar de atunci și până acum, a căpătat diferite forme. Astăzi, peste tot, în aproape fiecare oraş există un radio, iar mai nou, și în unele școli.

Iar în 1952 s-a  născut  Eugen Cristea, actor român de teatru și film

Este un actor român de teatru și film.

A urmat studii teatrale, absolvind I.A.T.C. din București în anul 1976. În perioada 1976-1980 a jucat la Teatrul Național din Timișoara. Din 1980, joacă pe scena Teatrului Național din București.

În decursul carierei, a interpretat numeroase roluri de film, teatru de televiziune și teatru radiofonic. Este prezentator și realizator de emisiuni TV, regizează și compune ilustrația muzicală a unor piese de teatru.

Eugen Cristea a publicat un volum personal de proză și a tradus literatură beletristică. Este căsătorit cu actrița Cristina Deleanu.

În 2007, Google a lansat un instrument pentru protecția drepturilor de autor, denumit Claim your content

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *