/VIDEO/ Proiectul „Bugetul meu” finanțat de Uniunea Europeană a ajuns la Florești

Locuitorii orașului Florești au avut ocazia să participe activ în procesul de gestionare a banilor publici și chiar vor beneficia de resurse financiare bugetare pentru implementarea a cinci proiecte de infrastructură în vederea soluționării unor probleme locale. Acest lucru a fost posibil grație proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” – „Bugetul meu”.

La nivel local proiectul „Bugetul meu” este implementat de coalițiile locale, constituite din reprezentanți ai societății civile și APL, și are menirea de a implica cetățenii în procesul de luare a deciziilor și de gestionare a banilor publici.

„Este un proiect inovativ pentru orașul și raionul Florești din considerentul că până acum bugetarea participativă nu a fost un concept bine definit, iar acest lucru va contribui semnificativ și contribuie deja la promovarea democrației participative, în așa fel aducem cetățenii raionului Florești mai aproape de APL”, spune Dumitru Stoica, directorul executiv AO Consiliul Local al Tinerilor Florești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *